Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Peru, alpakaer og bæredygtigt garn

Perus Andesbjerge med evig sne på toppene er enestående smukke. Men tilværelsen er barsk for befolkningen der bor i højtliggende landsbyer over 3000 meter. Næsten halvdelen af familierne lever under den almene eller ekstreme fattigdomsgrænse og 50% af børnene under 5 år er permanent underernærede.

Det lille danske iværksætterfirma Frisenvang har siden 2015 produceret håndspundet alpakauldgarn i et lille cooperativ i Marcapata. De dygtige håndværkere står for hele fremstillingsprocessen, og det danske firma bidrager således til, at kvindernes strikkegarn sælges udenfor det lokale område. Den øgede indkomst har ændret familiernes liv; børnene går i skole hver dag og kosten, som før kun bestod af kartofler, suppleres nu med bl.a. kød.

Dokumentarfilmen følger iværksætter Marianne Frisenvang på et besøg hos de løjerlige alpakaer og deres farverige ejere i de smukke Andesbjerge i 4600 meter højde. Hos de livsglade kvinder i det lille cooperativ i Marcapata opleves hvor arbejds- og tidskrævende det er at producere bæredygtigt håndspundet garn af høj kvalitet. Filmen er med i hele arbejdsprocessen fra sortering og vaskning af uldfiberne til kartning, spindning og plantefarvning.

Den smukke dokumentar viser på bekræftende vis, at det nytter at gøre en forskel både for miljøet og en trængt befolkning. Dette blot ved at give en gruppe lokale kvinder muligheden for at afsætte deres håndværk på det internationale marked.

Se et spot for programmet her

Peru Alpakaer_og_baeredygtigt_garn_5_900Peru Alpakaer_og_baeredygtigt_garn_4_900

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.